KRANIOSAKRALNA RESONANCA (KSR)

KSR je odlična metoda za zmanjševanje posledic prekomernega stresa.

KSR je metoda, ki je primerna prav za vsakogar, od otrok do starostnikov. Terapija ima vpliv na različne ravni našega telesa, zato lajša težave po fizičnih poškodbah, lahko pa ima vpliv  tudi na bolj subtilni ravni in vzpostavlja tako hormonsko, čustveno kot psihično ravnovesje.

Njen pristop temelji na procesu samozdravljenja v globoki sprostitvi, do katere pomaga terapevt s svojo toplo, nevtralno, sprejemajočo in čuječo  prisotnostjo. Dejstvo je namreč, da se šele v globokem, sproščenem stanju lahko prebudijo naše sile samozdravljenja oz. kot pravimo v KSR, primarni načrt zdravljenja.

Za koga in kdaj je KSR primerna terapija?

Če se težko spopadate z vsakdanjim stresom in ta na vas pušča znake utrujenosti, je to metoda, ki vam lahko pomaga. Prav tako krepi imunski sistem, zato je zelo dobrodošla v zimskem času, ko se srečujemo in borimo z infekti. Terapija omogoči, da bo naš organizem bolj sproščen, lahkoten in s tem tudi bolj ″predihan″ ter se bo tako lažje branil pred zunanjimi dejavniki. To je metoda, ki nas notranje podpre, tako da smo stabilnejši pri premagovanju težav v službi in doma.

Kako globoko bo potekalo samo zdravljenje, je odvisno od naše zmožnosti prepustitve in ″odklopa″.

Kakšni so simptomi pred terapijo?

Stres ima na naše telo zelo negativen vpliv. Posledica na fizični ravni je zategnjenost tkiva, zato se zakrčimo v različnih predelih. Najpogosteje so posledice v vratnem predelu in ramenskem obroču  ter v ledvenem delu hrbtenice.

Ko se med terapijo prepustimo podpori terapevta, se lahko tkivo neverjetno sprosti in počutimo se zelo lahkotne, odprte, kar pa omogoči tudi lažji pretok tekočin v tkiva in s tem več zdravja.


Za več informacij me pokličite na telefonsko številko 031 601 610 ali pa mi pišite na email naslov info@satva.si.